Картопляний салат зі смаженим беконом


Дуже смачний салат з печеної картоплі, смаженого бекону, сиру і зеленого лука. Салат відмінно підходить для пікніків.

Інгредієнти

  • 1,8 кг.

    — картопля

  • 450 гр.

    — бекон (тонкі скибочки)

  • 150 гр.

    — сир (Чеддер або інший)

  • 3 стебла

    — зелена цибуля

  • 1 склянка

    — майонез

  • 3/4 склянки

    — сметана

  • 3 ст. л.

    — оцет (яблучний)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Чистий картопля протикаємо, запікаємо близько 1 години (можна у фользі) в духовці при 200 градусах або поливаємо бульби маслом, протикаємо виделкою в 3-4 місцях і запікаємо в мікрохвильовій печі 15 хвилин (1 раз перевертаємо). Готові, охолоджені картоплю очищаємо і нарізаємо кубиками. Підготовлені кубики картоплі викладаємо в миску і поливаємо яблучним оцтом.


    У сковороді обсмажуємо до коричневого кольору бекон, остуджуємо і ріжемо дрібно. Трохи остиглий жир від бекону зливаємо в миску або банку, відправляємо в холодильник і використовуємо у міру необхідності.


    Промитий зелену цибулю нарізаємо дрібно.

    У миску до картоплі додаємо підготовлені шматочки бекону, зелений лук і натертий сир. В окремій мисці змішуємо майонез, сметану, перець і сіль. Додаємо ароматну заправку в миску, перемішуємо, охолоджуємо 1 годину і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: