Картопляні зрази з грибами


Смачні ароматні зрази з картопляного пюре з начинкою з грибів.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — картопля

  • 200 гр.

    — печериці

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 4 ст. л.

    — мука

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену картоплю відварюємо 20-23 хвилини, зливаємо і розминаємо товкачиком в пюре. Остуджуємо 7-10 хвилин.


    Додаємо в підготовлене пюре яйце, борошно (1 ст. л.), сіль (1 ч. л.) і ретельно перемішуємо. Основа для зраз готова.


    Промиті й очищені гриби з цибулею викладаємо в чашу блендера і подрібнюємо (можна пропустити через м’ясорубку).


    У гаряче масло (2 ст. л.) викладаємо підготовлену грибну суміш, додаємо сіль, перець і обсмажуємо хвилин 10, поки грибна суміш трохи не зменшиться і не випарується рідина.


    Посипаємо робочу поверхню борошном, руками формуємо кульки (12 шт.) з 2 ст. л. підготовленої картопляної основи. Розминаємо на столі в коржики і викладаємо по 1 ст. л. ароматною грибної начинки.


    Акуратно піднімаємо краю і закриваємо начинку, беремо зрази в руки і формуємо рівну котлетку округлу або з загостреними кінцями. Викладаємо зрази назад на стіл, злегка притискаємо і отримуємо котлету товщиною близько 1,5 см.


    Обсмажуємо порціями підготовлені зрази в олії з 2-х боків до коричневого кольору по 2-3 хвилини.

    Смачні картопляні зрази подаємо гарячими зі сметаною. Приємного апетиту!