Картопляна запіканка з куркою і грибами


Відмінний рецепт ароматної запеченої страви їх картоплі, курячої грудки, печериць і сиру.

Інгредієнти

  • 700 гр.

    — картопля

  • 400 гр.

    — курка (філе грудки)

  • 200 гр.

    — печериці

  • 100 гр.

    — сир (твердий)

  • 400 мл.

    — вершки

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Філе курячої грудки нарізаємо кубиками, очищені шампіньйони — скибочками. В олії на сильному вогні обсмажуємо підготовлені шматочки грудки до золотистого кольору, додаємо порізані печериці, сіль, перець мелений і смажимо 5 хвилин, помішуючи.


    Очищену картоплю нарізаємо кружальцями, відправляємо до курки та грибів. Смажимо 10 хвилин, додаємо вершки, сіль і доводимо до кипіння.


    Вершковий картопля з куркою і грибами викладаємо у форму, посипаємо зверху натертим сиром, накриваємо кришкою або фольгою і відправляємо ароматну запіканку в духовку при 200 градусах на 45 хвилин. За 10 хвилин до готовності запіканку відкриваємо, щоб блюдо зверху присмажилося.

    Готову ароматну запіканку посипаємо зеленню і подаємо гарячою. Приємного апетиту!