Картопляна запіканка з куркою і брокколі


Дуже смачне запечене блюдо з картоплі, брокколі, курки з вершковим соусом та сиром.

Інгредієнти

Для картоплі:

  • 600 гр.- курка (філе)
  • 8 шт.- картопля (велика)
  • 400 гр.- брокколі
  • 150 гр.- сир (твердий)
  • 3 зубчики- часник
  • 4 гілочки- петрушка
  • 3-4 ст. л.- рослинна олія

Для соусу:

  • 500 мл.- вершки
  • 3 чашки- молоко
  • 1 чашка- мука
  • за смаком- перець (мелений)
  • пр смаком- сіль

Рецепт приготування

Очищену картоплю нарізаємо на великі кубики, куряче філе на середні шматочки, часник дрібно, брокколі промиваємо і поділяємо на суцвіття. Підготовлені кубики картоплі відварюємо у воді після закипання 2-3 хвилини і відкидаємо на друшляк (картопля має тільки трохи пом’якшити). Шматочки філе обсмажуємо в олії з нарізаною петрушкою і часником 3-4 хвилини на сильному вогні. Суцвіття брокколі відварюємо 7 хвилин і відкидаємо на друшляк.

У форму для запікання викладаємо підготовлені кубики картоплі, потім брокколі і зверху ароматні шматочки курки.


Для соусу в каструлю вливаємо вершки, молоко порціями і, помішуючи, додаємо борошно. Ставимо на середній вогонь і після закипання варимо 2-3 хвилини. Додаємо в вершковий соус мелений перець і 2 щіпки солі, перемішуємо і пробуємо на сіль. Рівномірно вливаємо готовий соус у форму з куркою і овочами.


Посипаємо натертим сиром і відправляємо запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.


Золотисту ароматну запіканку виймаємо, посипаємо зеленню і подаємо з коханим овочевим салатом. Приємного апетиту!