Дуже смачне запечене блюдо з картоплі, брокколі, курки з вершковим соусом та сиром.
Інгредієнти
Для картоплі:
-
600 гр.
— курка (філе)
-
8 шт.
— картопля (велика)
-
400 гр.
— брокколі
-
150 гр.
— сир (твердий)
-
3 зубчики
— часник
-
4 гілочки
— петрушка
-
3-4 ст. л.
— рослинна олія
Для соусу:
-
500 мл.
— вершки
-
3 чашки
— молоко
-
1 чашка
— мука
-
за смаком
— перець (мелений)
-
пр смаком
— сіль
Рецепт приготування
Очищену картоплю нарізаємо на великі кубики, куряче філе на середні шматочки, часник дрібно, брокколі промиваємо і поділяємо на суцвіття. Підготовлені кубики картоплі відварюємо у воді після закипання 2-3 хвилини і відкидаємо на друшляк (картопля має тільки трохи пом’якшити). Шматочки філе обсмажуємо в олії з нарізаною петрушкою і часником 3-4 хвилини на сильному вогні. Суцвіття брокколі відварюємо 7 хвилин і відкидаємо на друшляк.
У форму для запікання викладаємо підготовлені кубики картоплі, потім брокколі і зверху ароматні шматочки курки.
Для соусу в каструлю вливаємо вершки, молоко порціями і, помішуючи, додаємо борошно. Ставимо на середній вогонь і після закипання варимо 2-3 хвилини. Додаємо в вершковий соус мелений перець і 2 щіпки солі, перемішуємо і пробуємо на сіль. Рівномірно вливаємо готовий соус у форму з куркою і овочами.
Посипаємо натертим сиром і відправляємо запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Золотисту ароматну запіканку виймаємо, посипаємо зеленню і подаємо з коханим овочевим салатом. Приємного апетиту!