Картопляна запіканка з куркою і брокколі


Дуже смачне запечене блюдо з картоплі, брокколі, курки з вершковим соусом та сиром.

Інгредієнти

Для картоплі:

  • 600 гр.

    — курка (філе)

  • 8 шт.

    — картопля (велика)

  • 400 гр.

    — брокколі

  • 150 гр.

    — сир (твердий)

  • 3 зубчики

    — часник

  • 4 гілочки

    — петрушка

  • 3-4 ст. л.

    — рослинна олія

Для соусу:

  • 500 мл.

    — вершки

  • 3 чашки

    — молоко

  • 1 чашка

    — мука

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • пр смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищену картоплю нарізаємо на великі кубики, куряче філе на середні шматочки, часник дрібно, брокколі промиваємо і поділяємо на суцвіття. Підготовлені кубики картоплі відварюємо у воді після закипання 2-3 хвилини і відкидаємо на друшляк (картопля має тільки трохи пом’якшити). Шматочки філе обсмажуємо в олії з нарізаною петрушкою і часником 3-4 хвилини на сильному вогні. Суцвіття брокколі відварюємо 7 хвилин і відкидаємо на друшляк.

    У форму для запікання викладаємо підготовлені кубики картоплі, потім брокколі і зверху ароматні шматочки курки.


    Для соусу в каструлю вливаємо вершки, молоко порціями і, помішуючи, додаємо борошно. Ставимо на середній вогонь і після закипання варимо 2-3 хвилини. Додаємо в вершковий соус мелений перець і 2 щіпки солі, перемішуємо і пробуємо на сіль. Рівномірно вливаємо готовий соус у форму з куркою і овочами.


    Посипаємо натертим сиром і відправляємо запіканку в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.


    Золотисту ароматну запіканку виймаємо, посипаємо зеленню і подаємо з коханим овочевим салатом. Приємного апетиту!