Картопля фрі


Відмінний рецепт приготування хрусткого смаженої картоплі в рослинному маслі.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — картопля (великого розміру)

  • за смаком

    — соус (часниковий)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищений і промитий картоплю нарізаємо на довгі поздовжні частини шириною 1 див Кожну частину картоплі розрізаємо на довгі скибочки товщиною 1 див.

    Нарізані скибочки ретельно промиваємо водою, щоб максимально пішов крохмаль і при смаженні шматочки не будуть склеюватися один з одним.

    Викладаємо картоплю на рушник і даємо обсохнути.


    Якщо для приготування використовуємо фритюрницю, тоді виставляємо температуру 150 градусів і обсмажуємо картоплю в олії 4-5 хвилин.

    Без наявності спеціальної техніки, у сковороді розігріваємо велика кількість масла і невеликими порціями викладаємо картоплю, скибочки не повинні стикатися.


    Обсмажуємо скибочки до золотистої хрусткої скоринки 6-8 хвилин, періодично перевертаючи їх.

  • Готовий хрумка картопля фрі викладаємо на паперові рушники, солимо. Даємо 2-3 хвилини охолонути і подаємо з часниковим соусом або майонезом. Приємного апетиту!