Канапе з червоною риби і картоплі


Простий рецепт оригінальної закуски з скибочок копченої червоної риби (сьомга, кета або форель) з вареною картоплею і цибулею.

Інгредієнти

  • 150 гр.

    — риба (копчена сьомга, кета або форель)

  • 5 шт.

    — картопля (невелика)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 ст. л.

    — сметана

  • 2 ст. л.

    — майонез

  • 2 гілочки

    — кріп

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    5 шт. картопля невеликого розміру добре промиваємо губкою і відварюємо (краще брати сорти, які погано розварюються). Розрізаємо кожен гарячий бульба (неочищений) на 4 частини (отримуємо 20 скибочок). Викладаємо в миску, додаємо півкільця цибулі, нарізаний кріп (1 гілочка), сметану, майонез і трохи солимо.

    Перемішуємо акуратно картопляну заготовку для канапе і залишаємо в холодильнику на 1 годину накритою.


    Червону рибу, якщо беремо шматком, нарізаємо на невеликі тонкі скибочки (20 шт.) або розрізаємо на 20 шматочків.

    На кожен шматочок риби акуратно викладаємо по скибочці вареної картоплі з невеликою кількістю цибулі, злегка прикривають рибою картоплю і закріплюємо красивою шпажкою для канапе. Готове красиве канапе викладаємо на тарілку, посипаємо кропом і відразу подаємо. Приємного апетиту!