Італійський томатний соус


Італійський томатний соус подаємо до м’ясних і рибних страв або додаємо в страви при приготуванні. Для приготування соусу важливо брати найкращі помідори, м’ясисті з невеликою кількістю насіння і дуже червоні, які дадуть хороший смак і колір соусу.

Інгредієнти

  • 2 кг.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 3 зубчики

    — часник

  • 1 пучок

    — базилік

  • 1 пучок

    — орегано

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • 1 ст. л.

    — сіль

  • 1/2 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 1/2 склянки

    — рослинна олія (оливкова олія екстра вірджін)

Рецепт приготування

    Для соусу часник і ріпчасту цибулю дуже дрібно нарізаємо.


    Помідори розрізаємо на дві частини, натираємо на тертці, залишаючи шкірку. Можна помідори подрібнити в блендері, тільки попередньо знімаємо шкірку (робимо невеликі надрізи і викладаємо в окріп на кілька хвилин, виймаємо, остуджуємо і знімаємо шкірку легко).


    В глибокий сотейник виливаємо масло, викладаємо часник з цибулею. Додаємо в сотейник цукор і сіль. Смажимо часник з цибулею і цукром протягом 10 хвилин.

    Викладаємо подрібнені помідори в сотейник, додаємо перець, дрібно нарізані базилік і орегано. Ретельно перемішуємо.


    Накриваємо сотейник кришкою, доводимо до кипіння і варимо соус 45 хвилин, періодично помішуючи, поки не загусне.

  • Коли соус готовий, пробуємо на сіль і, якщо соус вийшов кислуватий, додаємо ще трохи цукру.

    Приємного апетиту!