Італійський томатний соус подаємо до м’ясних і рибних страв або додаємо в страви при приготуванні. Для приготування соусу важливо брати найкращі помідори, м’ясисті з невеликою кількістю насіння і дуже червоні, які дадуть хороший смак і колір соусу.
Інгредієнти
-
2 кг.
— помідори
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
3 зубчики
— часник
-
1 пучок
— базилік
-
1 пучок
— орегано
-
2 ст. л.
— цукор
-
1 ст. л.
— сіль
-
1/2 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
1/2 склянки
— рослинна олія (оливкова олія екстра вірджін)
Рецепт приготування
-
Коли соус готовий, пробуємо на сіль і, якщо соус вийшов кислуватий, додаємо ще трохи цукру.
Приємного апетиту!
Для соусу часник і ріпчасту цибулю дуже дрібно нарізаємо.
Помідори розрізаємо на дві частини, натираємо на тертці, залишаючи шкірку. Можна помідори подрібнити в блендері, тільки попередньо знімаємо шкірку (робимо невеликі надрізи і викладаємо в окріп на кілька хвилин, виймаємо, остуджуємо і знімаємо шкірку легко).
В глибокий сотейник виливаємо масло, викладаємо часник з цибулею. Додаємо в сотейник цукор і сіль. Смажимо часник з цибулею і цукром протягом 10 хвилин.
Викладаємо подрібнені помідори в сотейник, додаємо перець, дрібно нарізані базилік і орегано. Ретельно перемішуємо.
Накриваємо сотейник кришкою, доводимо до кипіння і варимо соус 45 хвилин, періодично помішуючи, поки не загусне.