Імеретинській Хачапурі


Дуже смачна грузинська коржики з сиром. Хачапурі по-імеретинськи традиційно готують з бездріжджового тіста з кисломолочним напоєм Мацоні і тільки з імеретинським сиром, коржик має округлу форму і обсмажується на сковороді. Готуємо нетрадиційну Хачапурі з двома видами сиру (сулугуні та імеретинським сиром), а мацоні замінюємо на кефір або натуральний йогурт.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 140 мл

    — кефір (або натуральний йогурт)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 200 гр.

    — мука

  • 100 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 2 ч. л.

    — розпушувач

  • 1/2 ч. л.

    — сіль

Для начинки:

  • 300 гр.

    — сир (Імеретинський)

  • 300 гр.

    — сир (Сулугуні)

  • 1 перешіптування

    — перець (мелений)

Рецепт приготування

    У чашу міксера виливаємо кефір (або натуральний йогурт), додаємо яйця і перемішуємо. Додаємо в чашу 2/3 частини борошна з сіллю і перемішуємо на середній швидкості до однорідного стану. Потім додаємо розм’якшене масло і залишки борошна з сіллю, перемішуємо міксером, прибираємо чашу і замішуємо тісто руками ще 1 хвилину. Без міксера замішуємо тісто руками, але часом збільшиться. Накриваємо чашу і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

    Духовку ставимо на 230 градусів. Імеретинський сир сулугуні нарізаємо на великі шматки і, перетираючи сир між пальцями, подрібнюємо в миску. Додаємо в подрібнений сир мелений перець, пробуємо на сіль і, якщо потрібно, трохи солимо.

    Охолоджене тісто ділимо на 2 частини і розгортаємо в тонкі коржі діаметром 26-27 див. Підготовлену сирну суміш ділимо навпіл і викладаємо кожну частину на коржі посередині.


    Краї коржі збираємо посередині і закриваємо ароматну сирну начинку.


    Акуратно перевертаємо Хачапурі і розгортаємо в корж діаметром 23 див. В чашці яєчний жовток збиваємо виделкою з 2 ст. л. води. Викладаємо Хачапурі на деко з пекарським папером, змащуємо сумішшю жовтка і відправляємо в духовку на 18-20 хвилин, поки Хачапурі не стане золотисто-коричневого кольору.

    Ароматну грузинську корж охолодити 5 хвилин і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: