Ароматне імбирне печиво у вигляді ведмедиків. В лапках ведмедики тримають мигдаль, кешью і волоські горіхи.
Інгредієнти
-
300 гр.
— борошно (вищий сорт)
-
200 гр.
— маргарин (для випічки)
-
100 гр.
— цукор
-
1 шт.
— куряче яйце (жовток)
-
1 чашка
— горіх (мигдаль, кешью і волоські)
-
1 ст. л.
— сік лимона
-
1 ч. л.
— імбир (мелений)
-
1 ч. л.
— ванільний цукор
-
1 щіпка
— розпушувач
Рецепт приготування
У мисці змішуємо борошно, імбирний порошок, цукор звичайний і ванільний. Додаємо нарізану на кубики маргарин, сік лимона і добре перемішуємо міксером або перетираємо пальцями. Додаємо жовток і перемішуємо.
Викладаємо тісто на стіл з борошном і швидко замішуємо однорідне тісто. Обертаємо і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Щоб швидко очистити мигдаль, заливаємо на 5 хвилин окропом і потім без проблем знімаємо шкірку.
Охолоджене тісто розкачуємо, форму у вигляді ведмедиків кожен раз занурюємо в борошно і вирізаємо фігурки.
Розміщуємо ведмедики на деку в пекарської папером, викладаємо по одному горіху на животики і акуратно притискаємо лапками.
Паличкою для суші на задніх лапах, голові робимо декоративні отвори і відправляємо ведмедиків з горіхами в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Ароматне імбирне печиво Ведмедики охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!