Імбирне печиво з горіхами Ведмедики


Ароматне імбирне печиво у вигляді ведмедиків. В лапках ведмедики тримають мигдаль, кешью і волоські горіхи.

Інгредієнти

  • 300 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 200 гр.

    — маргарин (для випічки)

  • 100 гр.

    — цукор

  • 1 шт.

    — куряче яйце (жовток)

  • 1 чашка

    — горіх (мигдаль, кешью і волоські)

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 ч. л.

    — імбир (мелений)

  • 1 ч. л.

    — ванільний цукор

  • 1 щіпка

    — розпушувач

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо борошно, імбирний порошок, цукор звичайний і ванільний. Додаємо нарізану на кубики маргарин, сік лимона і добре перемішуємо міксером або перетираємо пальцями. Додаємо жовток і перемішуємо.


    Викладаємо тісто на стіл з борошном і швидко замішуємо однорідне тісто. Обертаємо і відправляємо в холодильник на 1 годину.


    Щоб швидко очистити мигдаль, заливаємо на 5 хвилин окропом і потім без проблем знімаємо шкірку.


    Охолоджене тісто розкачуємо, форму у вигляді ведмедиків кожен раз занурюємо в борошно і вирізаємо фігурки.


    Розміщуємо ведмедики на деку в пекарської папером, викладаємо по одному горіху на животики і акуратно притискаємо лапками.


    Паличкою для суші на задніх лапах, голові робимо декоративні отвори і відправляємо ведмедиків з горіхами в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

    Ароматне імбирне печиво Ведмедики охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!

    Дивіться також: