Гуска, запечена з яблуками


Святковий запечений гусак з ароматною начинкою з яблук, цибулі, меду і спецій.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — гусак (4,5-5 кг)

  • 1 кг.

    — яблуко

  • 2 шт.

    — ріпчаста цибуля (великий)

  • 150 мл.

    — мед

  • 200 мл.

    — сік (яблучний)

  • 2 ст. л.

    — майоран

  • 1 ст. л.

    — перець (мелений)

  • 1 ст. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Тушку гусака добре промиваємо всередині, зовні і висушуємо паперовими рушниками.


    У яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо часточками. Очищену цибулю нарізаємо крупно.


    Підготовлені часточки яблук з цибулею викладаємо в миску, додаємо мед, сіль (1/2 ст. л.), перець (1/2 ст. л.) і майоран (1 ст. л.).


    Акуратно перемішуємо ароматну начинку для гусака.


    Заповнюємо внутрішню частину гусака з яблуками, цибулею. Залишками перцю, майорану, солі натираємо гусака і викладаємо на деко. Якщо всі яблука не помістилися, то викладаємо навколо гусака.


    Вливаємо яблучний сік і відправляємо фаршированого гусака в розігріту духовку до 140 градусів на 4,5 години. Через кожні 30 хвилин ароматного гусака виймаємо і поливаємо рідиною з дна дека. За 30 хвилин до приготування підвищуємо температуру до 170 градусів.

    Готового смачного гусака акуратно викладаємо на тарілку і подаємо з гарніром, салатами. Приємного апетиту!