Грінки з яйцем і молоком


Класичний рецепт смачних грінок з білого хліба з курячими яйцями, молоком і ароматними сушеними травами.

Інгредієнти

  • 8 скибочок

    — хліб (білий)

  • 8 шт.

    — куряче яйце

  • 60 мл

    — молоко

  • 1/3 ч. л.

    — кріп (сушений)

  • 1/3 ч. л.

    — петрушка (сушена)

  • 1/4 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо яйця, молоко, перець, сіль (2-3 щіпки) і сушені трави (можна замінити на свіжий кріп або петрушку).


    Скибочки хліба по одному (або по 2 шт., якщо велика миска) замочуємо в підготовленій яєчної суміші на 1 хвилину (якщо хліб черствий, збільшуємо до 2 хвилин).


    Викладаємо замочений хліб в яєчної суміші в гаряче масло й обсмажуємо грінки на середньому вогні протягом 1 хвилини з кожного боку до хрусткої скоринки.

    Подаємо ароматні грінки злегка теплими з шматочками ковбаси чи шинки. Приємного апетиту!