Грибний суп з печерицями


Відмінний рецепт ароматної грибного супу з печериць, помідорів, ріпчастої цибулі і бульйону. Заправляємо суп гарячою сумішшю з масла, молока і муки. Такий суп дуже популярний в Америці і навіть продається упакованим в магазинах.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — печериці (лісові)

  • 1 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2-2,5 літра

    — бульйон (яловичий або овочевий)

  • 0,5 літра

    — молоко

  • 5 ст. л.

    — вершкове масло

  • 3 ст. л.

    — соєвий соус

  • 2 ст. л.

    — мука

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 ст. л.

    — кетчуп

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 3 гілочки

    — кріп

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Печериці очищаємо, промиваємо та нарізаємо на скибочки товщиною 2-3 мм. Для приготування такого супу добре підійдуть і лісові гриби (білий гриб, опеньки).


    Нарізану цибулю обсмажуємо у вершковому маслі (2 ст. л.) 5-6 хвилин, додаємо нарізаний помідор і смажимо ще 4-5 хвилин.


    Викладаємо в каструлю з цибулею і помідором підготовлені скибочки печериць, додаємо кетчуп, соєвий соус, паприку і нарізаний кріп. Гриби добре перемішуємо і тушкуємо на сильному вогні 5-8 хвилин, помішуючи.


    Вливаємо в каструлю бульйон (краще яловичий), додаємо сіль і варимо ароматний суп накритим на повільному вогні 20-25 хвилин.


    Поки вариться грибний суп, в сковороді розтоплюємо залишки вершкового масла, додаємо борошно (постійно помішуємо) і смажимо борошно 30 секунд, потім вливаємо гаряче молоко. Добре перемішуємо молочну суміш, доводимо до кипіння і вливаємо в грибний суп. Варимо суп 5 хвилин, додаємо сік лимона, доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Пробуємо на сіль.

    Подаємо ароматний грибний суп гарячим зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!