Грецький салат— 5 простих класичних рецептів

Грецький салат, так ми називаємо відомий у всьому світі салат, який люблять і часто готують в Греції. Для греків салат звичайно не «грецький» а «сільський або сільська, так звучить у прямому перекладі його назва.

Ми вже готували мексиканський салат цезар, російська — вінегрет, корейські а вірніше азіатські — салати з фунчозой, Тепер спробуємо грецький.

Мені доводилося їсти грецький салат у виконанні старого грека. Ви знаєте спочатку я просто був дещо розчарований, коли побачив, що він поставив на стіл. Але спробувавши, я зрозумів, що найголовніше смачні свіжі продукти, а не нарізка або подача на стіл.

У Греції зазвичай такий салат нарізають великими шматками. Так наприклад помідор буде розрізаний на 4, максимум 8 частин, а сир можуть подати взагалі цілим шматком.

Маслини греки кладуть у салат з кісточкою, звичайно власні, грецькі. Вони крупніше іспанських і мають більш маслянистий смак.

Самий головний інгредієнт в грецькому салаті, це все-таки, на мою думку, сир «фета».

Основна трава в салаті, це орегано і трохи базилік.

Так само в салаті використовуються цибулю шалот, огірки, оливкова олія.

Загалом, грецький салат — це проста версія сільського салату із базових інгредієнтів, які є в кожному будинку у грецьких сільських господинь.

Тому і ми будемо готувати за тим же принципом, що є в будинку з інгредієнтів схожих на зазначені в рецептах, то і будемо використовувати.

Наприклад замість цибулі шалот, візьмемо солодкий салатний цибулю або будь ріпчаста. Замість оливкової олії, будь-яке рослинне.

Маслини, оливки (в загальному-то це одне і теж), які є, і краще без кісточок. Замість сиру фета, якщо не знайдемо, сир адигейський, бринза або інший схожий.

Додамо листя салату, інші спеції, іншої зелені. Нехай це буде не зовсім грецький салат, але дуже смачний, літній салат і ми його все одно будемо називати грецьким.