Кращий рецепт смачного торта з волоськими горіхами, білим і молочним шоколадом
Інгредієнти
-
400 гр.
— волоський горіх
-
200 гр.
— цукор (для тіста)
-
10 ст. л.
— цукор (для крему)
-
300 гр.
— шоколад (білий)
-
300 гр.
— шоколад (молочний)
-
6 шт.
— куряче яйце
-
3 ст. л.
— мука
-
1 ч. л.
— розпушувач
-
200 гр.
— маргарин
-
10 ст. л.
— вершкове масло
Рецепт приготування
Волоські горіхи викладаємо на деко і відправляємо в духовку при 180 градусах на 5-7 хвилин, через 3 хвилини акуратно перемішуємо.
Смажені волоські горіхи остуджуємо, ділимо на 2 частини (1 частина для тіста, 1 частина для крему) і подрібнюємо в міксері або рубаємо ножем.
Жовтки відділяємо від білків і у мисці збиваємо білки до густого стану. У густі білки додаємо цукор (200 гр.) і збиваємо, поки цукор не розчиниться.
Додаємо одну частина рубаних горіхів і перемішуємо.
Додаємо борошно і розпушувач.
Викладаємо готову горіхове тісто на деко з пекарської папером.
Розподіляємо і відправляємо в духовку при 180 градусах 10-12 хвилин. Тісто періодично протикаємо зубочисткою і, якщо зубочистка залишається сухою, то тісто готове.
Для крему в мисці збиваємо жовтки з цукром (5 ст. л.).
Залишки цукру (5 ст. л.) розтоплюємо в мисці на вогні.
Як тільки цукор стає коричневого тіста, додаємо маргарин і добре перемішуємо.
Додаємо в суміш збиті жовтки з цукром і варимо крем на повільному вогні, поки не загусне.
Додаємо залишки волоських горіхів.
Добре перемішуємо ароматний горіховий крем.
В різних мисках розтоплюємо молочний та білий шоколад з вершковим маслом (по 5 ст. л.) і остуджуємо.
На остиглий горіховий корж наливаємо розтоплений білий шоколад, рівномірно розподіляємо і відправляємо в холодильник на 10 хвилин.
Після того, як білий шоколад затвердіє, розподіляємо рівномірно горіховий крем і знову в холодильник на 10 хвилин.
На горіховий крем рівномірно розподіляємо молочний шоколад і знову в холодильник на 2 години.
Ароматний горіховий торт нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!