Горіховий торт з шоколадом


Кращий рецепт смачного торта з волоськими горіхами, білим і молочним шоколадом

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — волоський горіх

  • 200 гр.

    — цукор (для тіста)

  • 10 ст. л.

    — цукор (для крему)

  • 300 гр.

    — шоколад (білий)

  • 300 гр.

    — шоколад (молочний)

  • 6 шт.

    — куряче яйце

  • 3 ст. л.

    — мука

  • 1 ч. л.

    — розпушувач

  • 200 гр.

    — маргарин

  • 10 ст. л.

    — вершкове масло

Рецепт приготування

    Волоські горіхи викладаємо на деко і відправляємо в духовку при 180 градусах на 5-7 хвилин, через 3 хвилини акуратно перемішуємо.


    Смажені волоські горіхи остуджуємо, ділимо на 2 частини (1 частина для тіста, 1 частина для крему) і подрібнюємо в міксері або рубаємо ножем.


    Жовтки відділяємо від білків і у мисці збиваємо білки до густого стану. У густі білки додаємо цукор (200 гр.) і збиваємо, поки цукор не розчиниться.


    Додаємо одну частина рубаних горіхів і перемішуємо.


    Додаємо борошно і розпушувач.


    Викладаємо готову горіхове тісто на деко з пекарської папером.


    Розподіляємо і відправляємо в духовку при 180 градусах 10-12 хвилин. Тісто періодично протикаємо зубочисткою і, якщо зубочистка залишається сухою, то тісто готове.


    Для крему в мисці збиваємо жовтки з цукром (5 ст. л.).


    Залишки цукру (5 ст. л.) розтоплюємо в мисці на вогні.


    Як тільки цукор стає коричневого тіста, додаємо маргарин і добре перемішуємо.


    Додаємо в суміш збиті жовтки з цукром і варимо крем на повільному вогні, поки не загусне.


    Додаємо залишки волоських горіхів.


    Добре перемішуємо ароматний горіховий крем.


    В різних мисках розтоплюємо молочний та білий шоколад з вершковим маслом (по 5 ст. л.) і остуджуємо.


    На остиглий горіховий корж наливаємо розтоплений білий шоколад, рівномірно розподіляємо і відправляємо в холодильник на 10 хвилин.


    Після того, як білий шоколад затвердіє, розподіляємо рівномірно горіховий крем і знову в холодильник на 10 хвилин.


    На горіховий крем рівномірно розподіляємо молочний шоколад і знову в холодильник на 2 години.

    Ароматний горіховий торт нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!