Голубці з савойської капусти


Відмінний рецепт приготування ароматних голубців з савойської капусти в томатному соусі.

Інгредієнти

  • 1 качан

    — капуста савойська)

  • 750 гр.

    — м’ясний фарш (свинина + яловичина)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 склянки

    — рисова крупа

  • 1 банку

    — помідори (у власному соку)

  • 2 листочка

    — базилік (свіжий)

  • 1 ст. л.

    — оцет (70 %)

  • за смаком

    — майоран

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Промитий рис заливаємо водою і варимо 3-4 до напівготовності. Промиваємо холодною водою і відкидаємо на друшляк.

    У великій каструлі кип’ятимо воду з оцтом і викладаємо на кілька хвилин по 2-4 листків капусти. Потім листя промиваємо в холодній воді і сушимо.

    У миску викладаємо підготовлений рис, фарш, яйця, сіль і перець.


    Перемішуємо.


    У підготовлених листя савойської капусти зрізаємо товсту частину стебла.


    На лист викладаємо підготовлений фарш і згортаємо.


    Викладаємо підготовлені голубці в глибоку каструлю.


    З консервованих помідорів знімаємо шкірку, нарізаємо. Викладаємо помідори на голубці, виливаємо томатний сік, додаємо 1 склянку води, нарізаний базилік, перець і сіль. Накриваємо кришкою і варимо голубці 1 годину.

    Готові ароматні голубці розкладаємо по тарілках, поливаємо соусом і подаємо. Приємного апетиту!

Дивіться також: