Голландський соус


Простий рецепт ароматної французького соусу з вершкового масла і яєчних жовтків. Голландський соус подають до овочів, яєць і м’яса, наприклад, на сніданок до яєць Бенедикт.

Інгредієнти

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 4 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У каструлі на вогні повільно розтоплюємо вершкове масло і охолодити.


    У мисці перемішуємо яєчні жовтки з 1 ст. л. води.


    Ставимо миску з перемішаними жовтками на водяну баню, продовжуємо збивати віночком, нагріваючи кілька хвилин, поки не утвориться маса по консистенції як крем. Знімаємо жовтки з лазні і продовжуємо збивати ще 30 секунд.


    Цівкою вливаємо розтоплене масло, віночком постійно збиваємо.


    Додаємо в соус сік лимона і збиваємо.


    Додаємо в соус мелений перець, дрібку солі, перемішуємо і голландський соус готовий.

    Подаємо відразу, так як при охолодженні соус згущується, тому при зберіганні і подальшій подачі соус можна підігрівати. Зберігаємо ароматний соус в холодильнику максимум 4 дні. Приємного апетиту!