Фарширована скумбрія


Рецепт скумбрії, фаршированої овочевою сумішшю і сиром. Приготування в духовці.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — скумбрія (середнього розміру)

  • 200 гр.

    — заморожена овочева суміш

  • 1 зубчик

    — часник

  • 100 гр.

    — сир (напівтвердих сортів)

  • 2-3 шт.

    — помідори (вялені)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — орегано

Рецепт приготування

    Якщо рибу використовуємо заморожену, то розморожуємо. Добре промиваємо, видаляємо зябра і розрізаємо по обидві сторони хребта від голови до хвоста. Кухонними ножицями видаляємо кістки. Очищаємо від нутрощів і плівок. Промиваємо, сушимо серветками і посипаємо сіллю.


    У сковороду з олією викладаємо розрізаний навпіл часник, злегка обсмажуємо. Додаємо овочеву суміш (можна взяти з горошку, кукурудзи, стручкової квасолі, цвітної капусти, моркви), нарізані в’ялені помідори, трохи солі і спеції. Смажимо під кришкою 10 хвилин.

    Тушки скумбрії викладаємо на деко з пекарським папером, наповнюємо підготовленою сумішшю і відправляємо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин.

    Потім виймаємо рибу, заповнюємо натертим сиром і відправляємо запікатися ще, поки сир не розплавиться і не покриється золотистою скоринкою.
    Готову фаршировану скумбрію виймаємо, викладаємо на тарілки і відразу подаємо.