Фарширована гарбуз


Оригінальний рецепт приготування ароматної гарбуза, фаршированої беконом, шпинатом і свинячим фаршем.

Інгредієнти

  • 1,5-2 кг.

    — гарбуз (ціла)

  • 1 кг.

    — свинина (фарш)

  • 150 гр.

    — бекон (копчений)

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 жмені

    — шпинат (листя)

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Розігріваємо духовку до 200 градусів.

    Вирізаємо кришку у гарбуза і виймаємо нутрощі, зберігаючи насіння для смаження.

    Змащуємо внутрішні стінки гарбуза рослинним маслом, натираємо всередині сіллю і перцем, накриваємо кришкою. Відправляємо підготовлену гарбуз в духовку на 20 хвилин.


    Бекон нарізаємо на невеликі шматочки, часник дрібно. Обсмажуємо бекон до хрусткої скоринки 8-9 хвилин.

    Додаємо в бекон підготовлений часник, смажимо близько 2 хвилин додаємо свинячий фарш, сіль, перець і обсмажуємо 10-12 хвилин.


    Додаємо у фарш листя шпинату, накриваємо кришкою і вимикаємо вогонь.


    Виймаємо гарбуз з духовки, наповнюємо підготовленим фаршем.


    Відправляємо фаршировану гарбуз назад в духовку на 20-25 хвилин. Потім перевіряємо гарбуз на готовність виделкою, протикаємо з зовнішньої сторони, гарбуз повинна бути м’якою.


    Виймаємо готову фаршировану гарбуз, даємо постояти 10 хвилин, викладаємо на велику тарілку і подаємо. Приємного апетиту!