Дріжджові оладки з яблуками


Рецепт смачних оладок на дріжджовому тесті з запашними яблуками.

Інгредієнти

Для закваски:

  • 3 ст. л.

    — мука

  • 1 ст. л.

    — цукор

  • 1/2 склянки

    — молоко (тепле)

  • 20 гр.

    — дріжджі (свіжі)

Для оладок:

  • 1 склянка

    — мука

  • 1/2 склянки

    — молоко (тепле)

  • 2 шт.

    — куряче яйце

  • 4 шт.

    — яблуко

  • 3 ст. л.

    — цукор

  • 1 ст. л.

    — кориця

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Для закваски в миску подрібнюємо руками дріжджі, додаємо цукор (1 ст. л.), вливаємо тепле молоко (не вище 38 градусів) і добре перемішуємо. Додаємо в закваску борошно і розмішуємо, щоб не було грудочок.


    Підготовлену закваску накриваємо і залишаємо на столі на 15 хвилин (закваска збільшиться в 2 рази).


    Яблука очищаємо від насіння і шкірки. Нарізаємо підготовлені яблука скибочками, посипаємо цукром (3 ст. л.) і корицею.


    Дріжджову заготівлю змішуємо з яйцями, молоком. Порціями додаємо борошно і помішуємо, щоб не було грудочок. За консистенцією тісто має бути як сметана, якщо виходить густіше, то додаємо трохи молока. Викладаємо на тісто підготовлені шматочки яблук.


    Заготовку для оладок з яблуками перемішуємо і залишаємо підніматися ще на 15 хвилин. Потім ложкою викладаємо тісто з яблуками в гаряче масло й обсмажуємо ароматні оладки до золотисто-коричневого кольору.

    Готові ароматні яблучні оладки посипаємо цукровою пудрою і подаємо з варенням або сметаною. Приємного апетиту!

    Дивіться також: