Як зробити домашнє вершкове масло? Дуже просто і без спеціальної техніки, все що нам необхідно — це вершки і банку!
Інгредієнти
-
250-280 мл
— вершки (не менше 30 %)
-
1 щіпка
— сіль (за бажанням)
Рецепт приготування
Охолоджені жирні вершки наливаємо у пластикову або скляну банку, банку повинна бути заповнена наполовину або менше половини.
Банку з вершками закриваємо кришкою і починаємо енергійно струшувати кілька хвилин, припиняємо струшувати тоді, коли в банку утворюється грудку масла, і відокремиться сколотини.
Масло з пахтою викладаємо в миску, сколотини зливаємо і зберігаємо (відмінно підійде для млинцевого тесту). Готове масло злегка мнемо рукою і промиваємо під крижаною водою, потім формуємо на тарілці в прямокутний шматок і відправляємо в холодильник.
Ароматне домашнє масло виймаємо, намазуємо хрустку булку і насолоджуємося. Приємного апетиту!