Домашнє вершкове масло


Як зробити домашнє вершкове масло? Дуже просто і без спеціальної техніки, все що нам необхідно — це вершки і банку!

Інгредієнти

  • 250-280 мл

    — вершки (не менше 30 %)

  • 1 щіпка

    — сіль (за бажанням)

Рецепт приготування

    Охолоджені жирні вершки наливаємо у пластикову або скляну банку, банку повинна бути заповнена наполовину або менше половини.


    Банку з вершками закриваємо кришкою і починаємо енергійно струшувати кілька хвилин, припиняємо струшувати тоді, коли в банку утворюється грудку масла, і відокремиться сколотини.


    Масло з пахтою викладаємо в миску, сколотини зливаємо і зберігаємо (відмінно підійде для млинцевого тесту). Готове масло злегка мнемо рукою і промиваємо під крижаною водою, потім формуємо на тарілці в прямокутний шматок і відправляємо в холодильник.

    Ароматне домашнє масло виймаємо, намазуємо хрустку булку і насолоджуємося. Приємного апетиту!

    Дивіться також: