Домашнє печиво з маком


Простий рецепт ароматної розсипчастого печива з додаванням в тісто насіння маку і цедри лимона.

Інгредієнти

  • 240 гр.

    — мука

  • 60 гр.

    — вершкове масло (розм’якшене)

  • 100 гр.

    — цукор

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 15 гр.

    — насіння (мак)

  • 1/2 ч. л.

    — розпушувач

Рецепт приготування

    Розм’якшене вершкове масло перемішуємо з цукром міксером або віночком до стану крему, додаємо яйце і цедру половини лимона. Продовжуємо перемішувати.


    Додаємо в заготовку борошно (200 гр.), насіння маку і розпушувач.


    Замішуємо тісто з маком спочатку ложкою, потім рукою, поки не стане гладким і однорідним. Накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо 1 годину.


    Готове охолоджене тісто з маком розкачуємо з рештками борошна в корж товщиною 5 мм і вирізаємо формою печива у вигляді зірок (або іншої форми). Викладаємо підготовлені зірки на деко з пекарської папером і відправляємо в духовку при 180 градусів.

    Запікаємо ароматне печиво з маком 12-15 хвилин, остуджуємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!