Простий рецепт ароматної розсипчастого печива з додаванням в тісто насіння маку і цедри лимона.
Інгредієнти
-
240 гр.
— мука
-
60 гр.
— вершкове масло (розм’якшене)
-
100 гр.
— цукор
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1/2 шт.
— лимон
-
15 гр.
— насіння (мак)
-
1/2 ч. л.
— розпушувач
Рецепт приготування
Розм’якшене вершкове масло перемішуємо з цукром міксером або віночком до стану крему, додаємо яйце і цедру половини лимона. Продовжуємо перемішувати.
Додаємо в заготовку борошно (200 гр.), насіння маку і розпушувач.
Замішуємо тісто з маком спочатку ложкою, потім рукою, поки не стане гладким і однорідним. Накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо 1 годину.
Готове охолоджене тісто з маком розкачуємо з рештками борошна в корж товщиною 5 мм і вирізаємо формою печива у вигляді зірок (або іншої форми). Викладаємо підготовлені зірки на деко з пекарської папером і відправляємо в духовку при 180 градусів.
Запікаємо ароматне печиво з маком 12-15 хвилин, остуджуємо і відразу подаємо. Приємного апетиту!