Простий рецепт ароматної домашньої ковбаси з свинини, сала, часнику і майорану. Варимо смачну ковбасу в банку.
Інгредієнти
-
1 кг.
— свинина (без кісток)
-
0,5 кг.
— сало (свиняче)
-
4 зубчики
— часник
-
1 ч. л.
— желатин
-
1 ч. л.
— майоран
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
1 ч. л.
— цукор
-
1,5 ст. л.
— сіль
Рецепт приготування
Шматок свинини промиваємо, нарізаємо з салом на шматки і пропускаємо через м’ясорубку, використовуючи сітки з великими отворами.
Додаємо в миску майоран, желатин, перець, цукор, сіль і пропущений через прес часник. Вливаємо в фарш воду (½ склянки) і добре перемішуємо руками. Заготівля для ковбаси повинна бути не липкою і щільною.
Беремо кілька банок з герметичними кришками і щільно забиваємо підготовленим ароматним фаршем так, щоб усередині не було порожнеч. Банку наповнюємо тільки на¾, щоб при варінні залишалося місце для желе. Підготовлені банки з заготівлею для ковбаси закриваємо і ставимо на ніч у холодильник.
На наступний день дно великої каструлі вистилаємо тканиною або розміщуємо невисоку залізну підставку, ставимо банки з м’ясної заготівлею і наливаємо воду так, щоб не доходила до кришки. Ставимо каструлю на повільний вогонь і варимо ковбасу після закипання 60 хвилин.
Банки виймаємо, остуджуємо і відправляємо в холодильник ще на 8 годин. Потім знову повторюємо процес пастеризації і ароматна, домашня ковбаса готова.
Смачну ковбасу остуджуємо, виймаємо з банки, нарізаємо і подаємо. Приємного апетиту!