Домашній яблучний квас


Простий рецепт смачного домашнього квасу з яблук, цукру, дріжджів з додаванням тертого імбиру і меленої кави.

Інгредієнти

  • 1,4 кг

    — яблуко (свіжі)

  • 1/2 склянки

    — цукор (або мед)

  • 1 1/2 ч. л.

    — дріжджі (сухі)

  • 1 шт.

    — лимон

  • 1/4 чашки

    — кава (мелена)

  • 1 корінь

    — імбир

  • 4 літри

    — вода (фільтрована)

Рецепт приготування

    Кожне яблуко чисте розрізаємо на 8 часточок і видаляємо частину з насінням.


    Корінь імбиру промиваємо і розрізаємо на 3 частини, лимон розрізаємо навпіл і вичавлюємо сік. У великій каструлі з’єднуємо яблука, корінь імбиру, сік лимона, мелений кава, цукор (або мед) і фільтровану воду. Доводимо до кипіння і варимо заготовку для квасу 20 хвилин.


    Даємо заготівлі для квасу охолонути до 35-38 градусів і додаємо дріжджі (якщо температура буде більше, дріжджі загинуть і бродіння не станеться). Добре перемішуємо, накриваємо яблучний квас і залишаємо на столі на 15 годин.

  • Готовий духмяний квас проціджують через марлю або кавовий фільтр, розливаємо по скляних ємностях, охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!