Домашній майонез


Простий класичний рецепт ароматної домашнього майонезу.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — куряче яйце (жовтки)

  • 200 мл.

    — рослинна олія

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 щіпка

    — сіль

Рецепт приготування

    Яйця за 2 години до приготування майонезу викладаємо на стіл, вони повинні бути кімнатної температури. Акуратно, не пошкодивши жовтки відділяємо білки від жовтків і викладаємо в чашу блендера.


    До жовтків додаємо масло.


    Додаємо сік лимона і щіпку солі.


    Блендер повністю занурюємо в чашу, щоб торкався дна чаші. Запускаємо блендер на повній швидкості, залишаючи в тому ж положенні на 10 секунд, поки майонез не почне згущуватися. Потім починаємо рух блендера вгору і вниз.


    Збиваємо ароматний майонез протягом декількох секунд і він готовий. Якщо за консистенцією майонез виходить дуже рідким, додаємо ще трохи олії і збиваємо.

    Готовий ароматний майонез викладаємо в банку і, так як приготували майонез без консервантів, зберігаємо в холодильнику максимум 4 дні. Приємного апетиту!