Простий класичний рецепт ароматної домашнього майонезу.
Інгредієнти
-
2 шт.
— куряче яйце (жовтки)
-
200 мл.
— рослинна олія
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
Яйця за 2 години до приготування майонезу викладаємо на стіл, вони повинні бути кімнатної температури. Акуратно, не пошкодивши жовтки відділяємо білки від жовтків і викладаємо в чашу блендера.
До жовтків додаємо масло.
Додаємо сік лимона і щіпку солі.
Блендер повністю занурюємо в чашу, щоб торкався дна чаші. Запускаємо блендер на повній швидкості, залишаючи в тому ж положенні на 10 секунд, поки майонез не почне згущуватися. Потім починаємо рух блендера вгору і вниз.
Збиваємо ароматний майонез протягом декількох секунд і він готовий. Якщо за консистенцією майонез виходить дуже рідким, додаємо ще трохи олії і збиваємо.
Готовий ароматний майонез викладаємо в банку і, так як приготували майонез без консервантів, зберігаємо в холодильнику максимум 4 дні. Приємного апетиту!