Домашні бублики


Рецепт цих ароматних бубликів в домашніх умовах. Тісто готуємо в 2 етапи, процес приготування бубликів трудомісткий, але це того варто.

Інгредієнти

  • 650 гр.

    — борошно (5 ¼ склянки)

  • 300 мл.

    — вода (тепла)

  • 4 гр.

    — дріжджі (сухі 1 ч. л.)

  • 50 гр.

    — вершкове масло (розтоплене)

  • 100 гр.

    — цукор (½ склянки)

  • 10 гр.

    — сіль (2 ч. л.)

  • за смаком

    — кунжут

  • за смаком

    — мак

Рецепт приготування

    Для приготування цих бубликів готуємо тісто в 2 етапи. Перший етап: у мисці міксером або руками змішуємо 350 гр. борошна (2 ¾ склянки), 200 мл теплої води, ½ ч. л. сухих дріжджів, 2 ч. л. цукру і 1 ч. л. сіль.


    Замішуємо, поки тісто легко не буде відходити від стінок миски. Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 3-4 години.


    Другий етап: як тільки тісто підійде, замішуємо в мисці залишки інгредієнтів (крім маку і кунжуту), з’єднуємо 2 частини тесту і замішуємо міксером 7-8 хвилин, руками 10 хвилин. Накриваємо і залишаємо ще на 40-60 хвилин.


    Готове тісто ділимо на 15 частин (по 110 гр.) і розгортаємо в довгі палиці, вони повинні бути гладкими, без тріщин.


    Змащуємо кінці підготовлених паличок водою.


    Загорнути тісто навколо чотирьох пальців і стискаємо з силою кінці.


    Викладаємо бублики на деко з папером і залишаємо на 20 хвилин.


    У великій каструлі доводимо воду з сіллю до кипіння по 2-3 бублика викладаємо у воду. Як тільки бублики спливли на поверхню, варимо 30 секунд.


    Викладаємо варені бублики на деко і, поки вони липкі, посипаємо кунжутом і маком.


    Випікаємо підготовлені бублики з насінням в розігрітій духовці при 220 градусах 25 хвилин, на 15 хвилині бублики виймаємо і перевертаємо, щоб всі сторони бублика зарум’янилися.

    Готові ароматні бублики виймаємо, охолоджуємо і подаємо. Приємного апетиту!