Червонокачанна капуста тушкована з яблуком


Оригінальний рецепт кисло-солодкою тушкованою червонокачанної капусти з додаванням яблука, яблучного оцту, соку лимона, коричневого цукру і смородинового варення.

Інгредієнти

  • 1/2 качана

    — капуста (червоноголова)

  • 1 шт.

    — яблуко

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — варення (смородинове)

  • 1 ст. л.

    — оцет (яблучний)

  • 1 ст. л.

    — сік лимона

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Цибулю нарізаємо кільцями, солимо і обсмажуємо в олії 3-4 хвилини.


    Червонокачанну капусту нарізаємо соломкою, часник пропускаємо через прес і додаємо до цибулі.


    Тушкуємо капусту на середньому вогні накритою, поки трохи не пом’якшиться, додаємо сіль і вливаємо воду (½ склянки).


    Додаємо в капусту коричневий цукор.


    Додаємо яблучний оцет, сік лимона і смородинове варення або джем. Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.


    Очищене яблуко нарізаємо брусочками, викладаємо в капусту, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.


    Готову червонокачанну капусту пробуємо на сіль, якщо за смаком капуста недостатньо кислий, додаємо сік лимона.

    Ароматну кисло-солодку капусту викладаємо на велику тарілку, посипаємо нарізаною зеленню і подаємо. Така капуста відмінно підійде і для гарніру, і для основного блюда. Приємного апетиту!