Булочки з кунжутом


Простий рецепт ароматних повітряних булочок з насінням кунжуту з дріжджового тіста.

Інгредієнти

  • 450 гр.

    — борошно (вищий сорт)

  • 250 мл.

    — вершки

  • 3 шт.

    — куряче яйце

  • 3 ст. л.

    — цукор

  • 1 1/2 ч. л.

    — сіль

  • 1 ч. л.

    — дріжджі (сухі)

  • за смаком

    — кунжут (насіння)

Рецепт приготування

    У великій мисці змішуємо борошно, сіль, цукор і дріжджі.
    У мисці змішуємо міксером вершки з яйцями (2 шт.) порціями і, помішуючи, вливаємо підготовлену суміш в борошно. Замішуємо м’яке еластичне тісто і залишаємо на столі, щоб збільшилось у 2 рази.


    Готове тісто ділимо на 6 частин, формуємо булочки, викладаємо на деко і даємо піднятися.


    У мисці збиваємо яйце з 2 ст. л. води і змащуємо булочки. Посипаємо кунжутом.


    Випікаємо булочки з кунжутом в розігрітій духовці при 230 градусах 12-15 хвилин.

    Ароматні хрусткі булочки подаємо гарячими або теплими. Приємного апетиту!