Борщ український


Класичний рецепт українського борщу зі свининою, овочами, салом і часником.

Інгредієнти

  • 450-500 гр.

    — свинина (на кістці)

  • 60 гр.

    — сало (свиняче)

  • 5 шт.

    — картопля

  • 300 гр.

    — капуста (білокачанна)

  • 1 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — буряк

  • 1 шт.

    — морква

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ст. л.

    — оцет (9%)

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Свинину викладаємо в каструлю, заливаємо очищеною водою, солимо, доводимо до кипіння і хвилин 5-6 постійно знімаємо піну. Додаємо лавровий лист. Закриваємо кришкою і варимо м’ясо 40-45 хвилин. Потім виймаємо.

    Поки вариться свинина, готуємо овочі. Картоплю нарізаємо кубиками, капусту тонкою соломкою, помідори — на невеликі шматочки. Морква з буряком натираємо на тертці. Часник з цибулею дрібно нарізаємо. Сало нарізаємо дрібно.

    У бульйон викладаємо підготовлену капусту і картоплю. Якщо рідини багато википіло, додаємо воду. Доводимо до кипіння, додаємо чорний перець.

    Поки варяться картопля і капуста, в рослинному маслі обсмажуємо підготовлений цибулю, додаємо моркву, помідор, смажимо 2-3 хвилини. Потім заправляємо томатною пастою, перемішуємо, викладаємо підготовлену буряк, додаємо оцет, два ополоника бульйону з каструлі і варимо під кришкою 10-12 хвилин.

    Готову суміш з овочів викладаємо в каструлю і варимо 15-20 хвилин. Пробуємо на сіль.

  • М’ясо обробляємо на шматочки, викладаємо в каструлю. У ступці перетираємо сало з подрібненим часником і додаємо в борщ. Доводимо до кипіння і український борщ готовий! Приємного апетиту!