Борщ на кефірі з листям буряка


Гарний освіжаючий суп з молодої буряків (коренеплодів, листя) і кропу на кефірі. При подачі додаємо редис, свіжі і малосольні огірочки.

Інгредієнти

  • 3-4 шт.

    — буряк (молода з листям)

  • 0,8 літра

    — кефір

  • 1 шт.

    — огірок (свіжий)

  • 1 шт.

    — огірок (малосольный)

  • 4-5 ст. л.

    — кріп (нарізаний)

  • 6 шт.

    — редис

  • 1 зубчик

    — часник

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Молоду буряк з листям ретельно миємо, коренеплоди очищаємо від шкірки, листя відрізаємо від стебел. Підготовлені коренеплоди буряка нарізаємо кубиками, стебла — дрібно.


    Викладаємо кубики буряка зі стеблами в каструлю, заливаємо водою (150-200 мл) і варимо після закипання 10 хвилин. Охолоджуємо варений буряк зі стеблами 30 хвилин в холодильнику.


    Вливаємо холодний кефір.


    Кефір з буряком збиваємо блендером до однорідного стану, додаємо кріп (небагато залишаємо), подрібнений часник, перець і сіль. Перемішуємо і холодний борщ готовий. Редис, свіжий огірок, малосольный огірок нарізаємо кубиками.

    Освіжаючий борщ розливаємо по мисках, додаємо підготовлені редис, огірки, кріп і подаємо. Приємного апетиту!