Борщ із копченими ребрами


Смачні щі з копченими свинячими ребрами і овочами.

Інгредієнти

  • 900 гр.

    — свинина (копчені ребра)

  • 500 гр.

    — капуста (білокачанна)

  • 2 шт.

    — картопля

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 шт.

    — перець (солодкий)

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 2 гілочки

    — кріп

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — чебрець (за бажанням)

  • за смаком

    — перець (чорний)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Копчені ребра розрізаємо на порційні шматки, викладаємо в масло. Обсмажуємо ароматні реберця до золотистої скоринки.


    Додаємо до копченим ребрах нарізану цибулю, натерту крупно моркву і смажимо 3-4 хвилини.


    Вливаємо в каструлю з смаженими ребрами і овочами 2-2,5 літра води.


    Варимо ароматний бульйон 30 хвилин.


    Очищену картоплю нарізаємо кубиками, капусту з перцем — невеликими шматочками. Викладаємо овочі в бульйон з копченими ребрами, додаємо томатну пасту, чебрець, сіль, перець і, якщо виходить густо, вливаємо воду.


    Варимо ще 30 хвилин.

    Додаємо в ароматні щі нарізаний кріп, знімаємо з вогню і подаємо. Приємного апетиту!