Білі гриби на зиму можна заготовити з декількох способів. Їх можна засушити, посмажити, заморозити, замаринувати і, звичайно ж, засолити, як і маслюки . Тут я зібрала всі ці способи. Так що, якщо вам пощастило зібрати відро білих грибів, ця стаття для вас!
Вибирайте будь-який, а краще спробуйте кожен!
1. Мариновані білі гриби на зиму в банках
Особливо смачними виходять саме мариновані білі гриби. Ніжні, ароматні, хрусткі і дуже смачні. Особливо, якщо зробити їх за цим рецептом.
Інгредієнти:
- Кілограм грибів
- 2 столові ложки оцту девятипроцентного
- 2 лаврушки
- 2 столові ложки солі
- 5 гвоздичок
- Літр води
- По 5 горошин перцю (запашного і чорного)
Приготування:
1. До підготовки грибів для маринування потрібно підійти з усією відповідальністю. Ні в якому разі не використовуйте червиві і зіпсовані. Якщо ж ознаки псування невеликі (чорна точка, невеликий підгнилий ділянка і так далі), їх можна просто зрізати. Потім добре промиємо і обсушим.
2. Нарізаємо досить великими шматками. Дрібні грибочки я залишаю недоторканими. Відправляємо в каструльку, заливаємо чистою водою. Ставимо на вогонь. Коли закипить, додамо сіль (2 столові ложки на кг грибів) не із загальної кількості і проваримо близько години.
3. Тепер ми їх процідимо і промиємо. Залишимо в друшляку, щоб стекла вся зайва вода. Тим часом, закипятим розсіл.
4. Для нього потрібно закип’ятити на плиті воду, попередньо розчинивши там сіль, додавши лаврушку, гвоздику і горошини перцю. Після закипання проварюємо його приблизно 5 хвилин.
5. Тепер перекладаємо сюди відціджені грибочки. Розмішуючи, варимо близько півгодини. За п’ять хвилин до завершення варіння вливаємо оцет. Перемішуємо і довариваем належний час.
6.Банки моєму, стерилізуємо будь-яким способом. Кришки теж. Розкладаємо рівномірно гриби разом з розсолом. Щільно закорковуємо і встановлюємо на кришки. Вкриваємо щільним ковдрою або іншим укриттям. Залишаємо приблизно на добу. Потім зберігаємо в коморі або іншому прохолодному місці.