Баранина у вершковому соусі


Рецепт приготування ароматної тушкованої баранини з солодким перцем, коренем селери, цибулею-пореєм, морквою у вершковому соусі.

Інгредієнти

  • 700 гр.

    — баранина (без кісток або 1,5 кг на кістки)

  • 3 шт.

    — перець (солодкий жовтий)

  • 1 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — зелена цибуля (порей)

  • 1/2 шт.

    — селера (корінь)

  • 5 гілочок

    — кріп

  • 2 ст. л.

    — оцет (9%)

  • 2 ст. л.

    — цукор

  • 1/2 склянки

    — вершки (жирні)

  • 2 ст. л.

    — борошно (пшеничне)

  • 2 ст. л.

    — вершкове масло

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — перець (мелений)

Рецепт приготування

    Якщо беремо баранину без кісток, нарізаємо м’ясо на кубики товщиною 1-2 див.

    Викладаємо м’ясо в каструлю, заливаємо холодною водою. Доводимо до кипіння і кип’ятимо протягом 5 хвилин.

    Потім м’ясо зливаємо в друшляк, промиваємо під струменем холодної води. Викладаємо в каструлю і заливаємо знову водою, ледве покриваючи м’ясо. Доводимо до кипіння і кип’ятимо протягом 10 хвилин.

    Очищаємо моркву, селеру, перець і нарізаємо на кубики 1х1 див. Цибулю-порей промиваємо, зрізаємо великі зелені листя і нарізаємо на шматочки шириною 2 див Кріп дрібно нарізаємо.

    Додаємо до м’яса морква, селера, перець, цибулю порей і половину кропу. Солимо, перчимо і варимо на повільному вогні під кришкою протягом однієї години, поки м’ясо не стане ніжним.

    Потім шумівкою виймаємо м’ясо з каструлі. У що залишився бульйон з овочами додаємо оцет, цукор, збиті вершки, масло і борошно. Все добре перемішуємо. Варимо протягом 10 хвилин, потім солимо і перчимо. Якщо вершковий соус виходить дуже густим, розбавляємо трохи водою.

  • М’ясо викладаємо в готовий соус, доводимо до кипіння. Посипаємо кропом, перемішуємо і подаємо на стіл.

    Приємного апетиту!