Баклажанна ікра


Найкращий рецепт приготування ароматної баклажанної ікри з печених баклажанів, цибулі з томатним соусом.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — баклажан

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 5 ст. л.

    — соус (томатний)

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (суміш перців)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Чисті баклажани розрізаємо навпіл, викладаємо на деко з фольгою. Запікаємо половинки баклажанів в духовці при 180 градусах 40 хвилин. Остуджуємо.


    Поки готуються баклажани в олії обсмажуємо підготовлений дрібно нарізану цибулю.


    Запечені і охолоджені половинки баклажани очищаємо від шкірки.


    Дрібно нарізаємо запечені баклажани.


    У цибулю викладаємо підготовлені баклажани, додаємо 5 ст. л. томатного соусу (або 2 ст. л. томатної пасти), сіль і перець. Тушкуємо ароматну баклажанну ікру на мінімальному вогні накритою 20 хвилин.

    Готову смачну ікру охолоджуємо і подаємо зі шматочками білого хліба. Приємного апетиту!