Азу з яловичиною


Рецепт приготування гострої ароматною яловичини, тушкованої з ріпчастою цибулею, помідорами, морквою та спеціями.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — яловичина (без кісток)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 шт.

    — морква

  • 4 шт.

    — помідори (стиглі)

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • 4 зубчики

    — часник

  • 3 гілочки

    — петрушка

  • 1/4 ч. л.

    — перець (червоний гострий мелений)

  • 1 ч. л.

    — паприка

  • 1/4 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Яловичину промиваємо та нарізаємо на середні шматочки. Шматочки швидко обсмажуємо в олії на сильному вогні і викладаємо на тарілку.

    Ріпчасту цибулю дрібно шаткуємо, моркву нарізаємо на невеликі шматочки, помідори — кубиками.

    В масло після яловичини викладаємо підготовлений цибулю і обсмажуємо 2 хвилини. Додаємо моркву, смажимо 3 хвилини. Викладаємо помідори, смажимо ще 2 хвилини і додаємо шматочки яловичини.

    Яловичину з овочами перемішуємо і заливаємо водою, щоб повністю покривала обсмажену яловичину. Додаємо паприку, перець і сіль. Тушкуємо азу 60-65 хвилин на повільному вогні. За 5 хвилин до готовності азу додаємо нарізані петрушку і часник. Якщо рідина сильно випаруватися, для соусу додаємо ще трохи води.

  • Готове азу з яловичиною подаємо з картопляним пюре або рисом. Приємного апетиту!